B & J <3 läs or make me ledsen :( :D

Nu är det så att när jag, Mäcs och Kull vaknade så kände vi oss väldans sugna på pizza/kebabrulle. problemet var dock att det fattades mängder utav pengar men NEJ sådant stoppar inte oss från våran vilja att äta mat, så vi letade pantburkar och hittade pengar under madrasser i min husvagn! efter lite sökande så hade vi fått ihop tillräckligt till 2 pizzor, en kebabrulle och två ben & jerrys.

När vi väl hade köpt våra glassar så fick man en bok med om själva skaparna av ben and jerrys och jag tänker nu hedra dem genom att skriva deras utomordentlige upp -och nedgående karriärs berättelse här på vår blogg.
Nåväl detta är då början...


''EN GLASSISK HISTORIA''
- Hur ett smaskigt hantverk kan göra världen en bättre plats.

Ben & Jerry's Homemade Inc. började tillverka och sälja glass i en ombyggd bensinmack i Burlington, Vermont 1978. Ben Cohen och Jerry Greenfield som grundade företaget var både barndomsvänner och hippisar. När de gått en femdollars korrespondenskurs i glasstillverkning startade de tillsammans Ben & Jerry's. d

De använde bara färsk mjölk och grädde från kossorna i trakten och hade bara i grejer i glassen som de tyckte om. Ju större bitar, desto bättre! Det tog inte lång tid innan glassen nådde kultstatus. Ben och Jerry bråkade ibland om vilka smakkombinationer som skulle funka bäst, men en sak var de överens om - att de drev sitt företag lika mycket för att ha kul som för att tjäna pengar. Som Jerry sa: "If it´s not fun, why do it?"

Ben & Jerry's växer
När de gått några år växte Ben & Jerry's från att vara ett litet företag med en lokal glassbar till att bli en tillverkare av allt mer berömda glassorter som såldes i frysdiskar i affärer runt om i hela USA. Idag kan man hitta Ben & Jerry's pints över hela världen. Hur mycket företaget än skulle växa var Ben och Jerry fast beslutna att alltid hålla fast vid ett av sina ursprungliga motton: "Ett företag har ett ansvar mot det samhälle där det är verksamt".


Ha det bra/ Kung Frida :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0